Skivakantie voor de deur? Een blog vol tips als voorbereiding!

Voor veel mensen is het weer die tijd van het jaar, de sneeuwvakantie staat voor de deur! Gelukkig zijn er bergen sneeuw gevallen en is de sneeuwzekerheid hoog dit jaar. Wat is eigenlijk het verschil tussen verschillende wintersport landen? En hoe bespaar je bijvoorbeeld op eten en drinken? Ook hebben veel reizigers hebben een doorlopende reisverzekering en denken daarmee hun zekerheid geregeld te hebben, maar is dit wel zo? Dit bespreken we allemaal in de blog!

Verschillen Oostenrijk en Frankrijk

Er zijn veel verschillen tussen skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk. Belangrijkste verschil zijn natuurlijk je voorkeuren voor mensen en taal. Spreek je Duits? Dan is het wellicht makkelijker om voor Oostenrijk te kiezen. In Frankrijk liggen de skigebieden weer gemiddeld hoger dan in Oostenrijk. Dat zorgt voor meer sneeuwzekerheid. Het aanleggen van wintersportgebieden is in Frankrijk wel wat planmatiger gebeurd dan in Oostenrijk, dus voor een sfeervolle omgeving kan je misschien beter authentiek Oostenrijk bezoeken.

Eten en drinken op wintersport

Eten en drinken op wintersport is vaak hartstikke duur. Je bent sowieso vaak meer aan het eten. Ga maar na, je bent de hele dag in touw en aan het sporten en verbrand veel meer calorieën. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om hier en daar een drankje te doen op het terras in de zon. Om kosten te besparen kun je overwegen om je lunch zelf mee te nemen in een dagrugzak. Smeer ’s ochtends je eigen brood en neem het mee voor een picknick op een unieke plek midden op de berg. Daarnaast is de supermarkt in een wintersport dorp vaak duur. Heb je dus voldoende ruimte voor bagage? Overweeg dan om je basisvoedingsmiddelen al vanuit Nederland mee te nemen.

Gevaren en verzekering

Naast dat wintersport superleuk is, hoor je toch ook vaak verhalen van brokkenpiloten. Een goede reisverzekering kan hierin je redding zijn. Veel mensen weten niet dat er zoiets bestaat als een bijzondere dekking. Voor wintersport kun je bijvoorbeeld een wintersportdekking afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet, mocht je een ongeluk krijgen, je de gipsvlucht bijvoorbeeld vergoed krijgt. Check daarom welke aanbieder voor jou de beste dekking biedt zodat je met een gerust hart op wintersport kan!

Geef een reactie