De 3 beste après-ski dorpen

Om de beste après-ski mee te maken moet je naar Oostenrijk gaan! Hier knalt iedere dag het dak eraf tijdens de après-ski. Niet in ieder dorp zijn er evenveel of even gezellige kroegen. Daarom kan je hieronder lezen waar jij moet zijn voor de leukste, feestelijkste en gezelligste après-ski.

1. Sölden

Alle après-ski tenten kan je vinden in de Dorfstraße. Dit is de hoofdstraat van Sölden en kan je eigenlijk niet missen. Doordat alle gelegenheden zich bij elkaar bevinden, ontstaat al snel de verleiding om een kroegentocht te houden. Dat is ook zeker de moeite. In de lange straat vind je namelijk cafés, restaurants, schirmbarren, disco’s en natuurlijk dé echte après-ski tenten.

Het vervoer in het dorp is goed geregeld, er rijden namelijk nachtbussen: de Nightliner. Voor binnen Sölden kan je een kaartje kopen voor 2 euro (enkele reis) en als je verblijf buiten het dorp is,  kost het 4 euro (enkele reis). De Nightliner zet je af in de buurt van je verblijf zodat niemand de BOB hoeft te zijn.

2. Mayrhofen

In Mayrhofen begint de après-ski al op de berg in het skigebied. Het terras van de skihut veranderd in een grote dansvloer. Na hier al een paar afzakkertjes te hebben gepakt, begint het feest pas echt in het dal. De openlucht bars hier zien er zo gezellig uit dat je wel een kijkje moet nemen.

De vier beste kroegen zijn:

  • MO’s: dit is een eetcafé en uitgaansgelegenheid in een. Hier komen mensen naar toe van allemaal verschillende nationaliteiten. Vooral de avonden dat er een DJ draait, zijn zeker de moeite waard.
  • Icebar: dit is een van de populairste barren in Mayrhofen. Er worden altijd heerlijke après-ski hits gedraaid.
  • Arena Mayrhofen: Dit is meer een club. Hier wordt al 25 jaar lang gefeest dus zij weten zeker hoe dit moet. Naar deze club komen de vetste dj’s. Die kan je natuurlijk niet missen.

3. Ischgl

In Ischgl is skiën niet de belangrijkste activiteit van de wintersport. Daar staat op nummer een après-skiën. Als je op wintersport gaat naar Ischgl is het zeker de moeite om een kijkje te nemen bij de volgende barren:

  • Kuhstall: in deze club gaat het feest tot laat in de nacht door. Samen met de wintersporters uit andere landen moet je hier de après-ski beleven.
  • Schatzi bar: in deze bar kan je eerst lekker een hapje eten en vervolgens een dansje wagen. Het enige wat je nodig hebt voor een leuke avond op skivakantie.

après-ski oostenrijk

Geef een reactie